• Juurista ammentaen

  Juurista ammentaen

  Kaski - savolaisuuden siemenistä syntyi yritteliäs Ylä-Savo

 • Lähiruokaa Savosta

  Lähiruokaa Savosta

  Luonnontuotteiden keruuharrastus sopii koko perheelle kuntoa ja luonnontuntemusta lisääväksi harrastukseksi. Tutustu mitä kaikkea voit luonnonantimista loihtia

 • Oikeanlaiset pyöräilymaastot

  Oikeanlaiset pyöräilymaastot

  Tutustu erilaisiin retkeilykohteisiin

Vapaa-aika ja liikunta

Kevyenliikenteen  sillan valmistuminen Murennoskosken niskalle vuonna 2005 avasi koskenjokisille uusia kuntoilumahdollisuuksia. Nyt voitiin lähteä kaupungin kuntopolulle ja valaistulle ladulle ympäri vuoden suoraan omalta kylältä. Samalla avautui Nakkulanperän asukkaille pääsy Pyhännäntielle kevyenliikenteen väylälle. Silta helpotti myös Nakkulanperän koululaisten pääsyä koulukuljetuksiin.

 
 vapaa01.jpg

 
               vapaa02.jpg

Ajatus sillan rakentamisesta vanhalle paikalle oli kytenyt ihmisten mielissä jo ennen vuosituhannen vaihdetta, mutta rahoitus ja muut asiaan vaikuttavat tekijät saatiin kohdalleen vasta syksyllä 2004. Rahoitus järjestyi Ylä-Savon Veturi ry:n kautta. 60000 euron kokonaisbudjetista hoideltiin kylän oma rahoitusosuus, 16000 €, suurimmalta osin talkootyönä. Talkoolaisia oli työmaalla kaikkiaan 40, pääasiassa oman kylän väkeä Kiuruveden Jänteen innokkailla hiihtomiehillä vahvistettuna.
 vapaa03.jpg            vapaa04.jpg     

 

Pyhännäntieltä sillalle johtaa vanha kylätie ja siitä Palosmäen valaistulle ulkoilureitille tehtiin uutta pururataa. Syksyllä 2010 yhdysväylä valaistiin talkoilla ja saatiin Murennoksen pellolta turvallinen parkkipaikka hiihtäjien autoille. Ulkoilijoiden käytössä on myös kesällä 2010 sillan viereen rakennettu grillilaavu.
 vapaa05.jpg                vapaa06.jpg

 Latukartta

vapaalatu.jpg

Pyhännäntien varressa oleva kevyen liikenteen väylä on juoksijoiden, rullaluistelijoiden ja  rullahiihtäjien suosima harrastuspaikka.