• Juurista ammentaen

  Juurista ammentaen

  Kaski - savolaisuuden siemenistä syntyi yritteliäs Ylä-Savo

 • Lähiruokaa Savosta

  Lähiruokaa Savosta

  Luonnontuotteiden keruuharrastus sopii koko perheelle kuntoa ja luonnontuntemusta lisääväksi harrastukseksi. Tutustu mitä kaikkea voit luonnonantimista loihtia

 • Oikeanlaiset pyöräilymaastot

  Oikeanlaiset pyöräilymaastot

  Tutustu erilaisiin retkeilykohteisiin

                                     Niemiskylä on lintujen ja bongareiden aarreaitta


Niemiskylä on varsinkin keväisin lintujen muuttoaikaan varsinainen lintubongareiden aarreaitta. Keväisin täällä käy melkoinen lintujen vilske, yötä myöten kuuluu laklatus- ja visertelykonsertti varsinkin itse Niemisjärven ympärillä.  


                                                                                 Joutsenia pellolla ja NiemisjärvelläHilapparannantien ja Vaaksjoen sillan risteymäkohdan laajoilla peltoaukeilla on keväisin suurina parvina hanhia, kurkia, joutsenia, erilaisia pikkukahlaajia ja sorsalintuja, pikkulinnuista puhumattakaan. Mm. keväällä 2006 pelloilla oli noin 150 kpl kapustarintaa ja 60 kuovia.


                                                                            Kapustarinnat viihtyvät lokkien seurassa

Myös monin paikoin Suomen maata harvalukuisina esiintyvät kottarainen, pikkulokki, ruskosuohaukka ja sinisuohaukka ovat Niemiskylässä joka kesäisiä lajeja. Kaulushaikara on ollut Niemisjärven joka vuotisena kesäasukkaana jo ainakin vuodesta 2000 alkaen, muutamana viime vuonna niitä on järvellä ollut useampi yksilö. Uusi tuttavuus kesällä 2006 on ollut harmaahaikara, joita Niemisjärvellä oli kaksin kappalein.


                                                          Silkki-uikku aamuisella Niemisjärvellä Saksansalmen sillan kohdalla.

Hyvät lintumaisemat Niemiskylässä näkee jo maantieltä. Useimmat tämän sivun kuvista on saatu "tennarit jalassa" maantieltä kuvattuna pelkällä digipokkarilla (Olympus C-765 10x Ultrazoom) ja useimmiten auton ikkunasta käsivaraisesti laukoen.


                                                                       Kurkia ja töyhtöhyyppiä Niemiskylän pelloilla.

 

Valokuvat: © Kari Tikkanen, 2006