• Juurista ammentaen

  Juurista ammentaen

  Kaski - savolaisuuden siemenistä syntyi yritteliäs Ylä-Savo

 • Lähiruokaa Savosta

  Lähiruokaa Savosta

  Luonnontuotteiden keruuharrastus sopii koko perheelle kuntoa ja luonnontuntemusta lisääväksi harrastukseksi. Tutustu mitä kaikkea voit luonnonantimista loihtia

 • Oikeanlaiset pyöräilymaastot

  Oikeanlaiset pyöräilymaastot

  Tutustu erilaisiin retkeilykohteisiin

Rytkyn seudulla asuttiin jo 5000 vuotta sitten, Etelä-Suomi oli tuolloin veden peitossa. 5000 vuoden päästä Etelä-Suomi on taas veden peitossa, mutta Rytkyn seudulla asutaan edelleen!

Kiuruveden kaupunki sijaitsee Rytkyn seudun pohjoispuolella vajaan 20 minuutin ajomatkan päässä. Kylämaisemaa hallitsevat kuvankauniit vesistöt ja mäkiset maastot. Kyläkeskuksen läpi virtaa virkistyskalastajille kalataloudellisesti kunnostettu idyllinen koski. Seudulla on virkeää elämää monine lapsiperheineen, mutta myös varttunut väestö on pysynyt kylillämme.

Kuopion lentokenttä sijaitsee vain reilun tunnin ajomatkan päässä, joten matkat Etelä-Suomeen ja ulkomaille onnistuvat sujuvasti.

 Rytkyn seutu elää pääasiassa maataloudesta ja pienyrityksistä, mutta moni on valinnut Rytkyn seudun asumispaikakseen, vaikka käy muualla töissä. Lastenhoito on järjestetty koulun yhteydessä toimivan ryhmäperhepäivähoitokodin avulla. Asukkaita seudullamme on yli 500.

 Alueella toimii mm. useita metsästys- ja kalastusseuroja, maa-ja kotitalousseuroja, 4H-kerho ja erilaisia kansalaisopiston piirejä. Liikuntatoimi on ollut aina tällä alueella virkeää (Rytkyn puistohiihdot, Rytkyn ympärijuoksu) ja edelleenkin koulun yhteydessä olevassa täysimittaisessa salissa liikutaan monipuolisesti ikään katsomatta. Koulun yhteyteen toteutettiin vuosina 2010-2011 lähiliikuntapaikka, jossa on tekonurmipohjainen monitoimiareena, runsaasti leikkivälineitä ja -telineitä sekä kiipeilyseinä. Koululta pääsee myös 1,6 km pituiselle valaistulle ladulle. Liikuntapaikat tarjoavat monipuolisia mahdollisuuksia harrastamiseen. Luontopolkukin löytyy parin kilometrin päästä koululta. Ylä-Savon moottorikelkkareitistö tarjoaa mahdollisuuden yhä suurempaa suosiota kasvattavaan moottorikelkkailuun.

Rytkyllä on myös yleinen uimaranta ja  venevalkama. Uimaranta  on rakennettu vuosina 2009-2011 ja se on  avattu varsinaisesti käyttöön kesäkuussa 2011.

Uusimpana alueen nähtävyytenä on Pentti Remeksen rakennuttama Rintamäen linnake ja sen juurella oleva aito tykki. Rintamäki on Kaarteenperäntie alussa lähellä Hoitokoti Rytkynhelmeä. Linnake toimii näköalatornina ja on vapaasti kaikkien käytettävissä.

 Rytkyn kartta.jpg


Näytä suurempi kartta'