Kokoontumispaikkamme:

 

Elotupa

Elotupa on kylän yhteinen kokoontumispaikka. Vuonna 1962 seurantaloksi valmistunut rakennus on kyläkunnalle tärkeä ja historialtaankin arvokas. Kiuruveden Maamiesseuran Tihilän piiriosasto rakensi tontille ensin tanssilavan, sitten seurantalon. Talolla pidettiin ohjelmalliset iltamat joka sunnuntai ja tanssittiin ahkerasti aina 1990-luvun lopulle saakka.

Elotupa on vastikään remontoitu kyläläisten voimin. Taloa vuokrataan nyt entistä ehompana myös ulkopuolisille esimerkiksi juhlakäyttöön. Kunnostetun Elotuvan tiloissa on pidetty jo 4H-leiri, kansalaisopiston kursseja ja hääjuhlia.


Jonna ja Elotupa.jpg
Kylän iso urakka, Elotuvan remontti oli loppuvaiheissaan syyskesällä 2011. 

Elotupa on remontoitu Ylä-Savon Veturi ry:n kautta saadulla, Pohjois-Savon TE-keskuksen myöntämällä rahoituksella, joka on Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2007-2013:n mukaista tukea.

Julkisen rahoituksen ohella remontin kustannukset on katettu omalla rahoituksella sekä talkootyöllä.

Alkuperäinen hankeaika oli 23.1.2008 - 31.12.2010. Remonttiin saatiin vuoden jatkoaika, joten hanke päättyi vuoden 2011 lopussa.

salinnurkka.JPG
Kunnostetulla Elotuvalla on yhä myös menneiden aikojen tunnelmaa.
 

Hirvelä

Hirvelä on Tihilän seudun Jahtimiesten jahtitupa ja hirvenlihan käsittelytila. Metsästysseuran talkooväki kunnosti vanhan kauppakiinteistön vuonna 2002.

Rakennus on alkujaan kyläkauppa. Osuusliike Elon kauppa avasi ovensa vuonna 1949, ja palveli kyläläisiä aina vuoteen 1990 saakka. Yksityisenä kyläkauppana talo toimi vuoteen 1998 asti.

Kota

Kota on Tihilän Seudun Jahtimiesten tulistelupaikka. Vuosituhannen vaihteessa rakennettuun komeaan kotaan mahtuu 30-40 henkeä. Kota on kaikkien kyläläisten käytössä.