Tapahtuma-arkisto:

 

Vuosi 2015

Yhteinen JOULUPUUROILTA oli tiistaina 22.12. Alatalossa. Puuroa syötiin perinteiseen tapaan joululaulujen säestyksellä.  

 Diakonian myyjäisseurat pidettiin tiistaina 15.12. Alatalossa. Kiitos kaikille käsityöläisille, leipojille ja tietysti huutokauppaostoksia tehneille :). Olipa siellä taas ihanan lämpöisiä sukkia ja vaikka mitä!

Pidimme Tihilän  kyläyhdistyksen yleisen kokouksen 25.10.2015.

 

KESÄN 2015 KUULUMISIA:

Elotupa on nyt saanut pisteen iin päälle, kun Siluettiverstaan Hanna on asentanut  tilaamamme nimikyltin seinään.

Pidimme sunnuntaina 12.7. Elotuvalla kyltin juhlistamistilaisuuden.

Iisalmen Sanomien verkkosivulla Maritan juttu juhlaillasta, klikkaa tästä ja käy lukemassa!

 

kylttijuhla1.jpg

Pentti piti tervetuliaispuheen. Porukkaa oli paljon, ei kuvassa näy puoliakaan :)!

 

Iskelmäviikolla käytiin torilla myymässä kahvia ja kahvileipää...Kauppa olisi voinut käydä vähän paremminkin, mutta muuten oli mukava meininki. Torilla riitti vilskettä.

torilla.jpg

 

 

ELOTUPA NÄKYY!

Kyläntalomme Elotuvan koko ilme on aivan uudessa loistossa! Talon nimi ja logo asennettiin kesän aluksi paikoilleen seinään. Kuvassa töissä kylällämme sijaitseva upea yritys, julkisivukoristeen suunnittelija ja toteuttaja Siluettiverstas. Käykäähän tutustumassa: siluettiverstas.fi.

elotuvankirjaimet.jpg
Kuva: Seppo Vartiainen
 

 

 

Vuosi 2014:

Kuvia talkoista ja tapahtumista:

pihatalkoot.jpg

Elotuvan pihatalkoot: Elias Kämäräinen, Kari Partanen, Matti Partanen ja Pentti Kumpulainen puuhommissa.

 

pihatalkoot2.jpg

Letunpaistossa pihatalkoissa.

mäki.jpg

Nuotion tekoa hiihtoloman mäenlaskutapahtumassa.


 

VUOSIKERTOMUSTA VUODELTA 2014:


Vuosi päättyi jälleen perinteisiin myyjäisiin sekä joulupuuro- ja lauluiltaan Alatalossa.

 

Tihilän Kyläyhdistys ry:n yleinen kokous pidettiin torstaina 23.10.2014 Elotuvalla. 

 

Syyspilleet pidettiin 4. syyskuuta

Erikoisen kevään ja kiireisen kesän aikana yhteiset hetket jäivät vähiin. Siksi päätimme järjestää Elotuvalla torstaina 4.9. SYYSPILLEET. Kyläyhdistys tarjosi makkarat ja kahvit, ja tarjolla oli myös syksyn satoa monessa muodossa leivonnaisina ja ruokina. Kiitos tekijöille!

Mukana oli noin 35 henkeä, noin vuoden ikäisestä nuorimmaisesta 90-vuotiaaseen mummoon asti.

Tikkakisassa voittoon heittivät Knuutisen tikkaperheen Hilma ja Joni, tuloksilla 42 ja 32. Lapsetkin löysivät tekemistä vauhdikkaasta pallopelistä ja hipan juoksusta.

Lisäjännitystä toi tämä kaveri, joka oli tarrautunut verhoihin. Lepakkovieras pelastettiin lasipurkkiin ja ulos.

lepakkonetti.jpg

 

Kiuruveden 4H-yhdistys järjesti kesäkuun alussa Elotuvalla leirejä: Tytöillä oli oma My little pony -leirinsä 3. - 4.6., pojilla Toimintaleiri 10. - 11.6.. Molemmissa oli oikein mukava meininki!

 

Kiuruveden maa- ja kotitalousnaisten villiyrttikurssilla Elotuvan keittiössä valmistui upea illallinen etu- ja jälkiruokineen. Kurssi järjestettiin 13.5. ja 26.5.

Ensimmäisenä iltana opiskeltiin yrttien keruuta ja ruuat valmistettiin seuraavalla kokoontumiskerralla. Kouluttajana oli Kiuruveden oma yrttien huippuasiantuntija Toini Kumpulainen HerbaCentria II -hankkeesta.

 

vuokanetti.jpg 

Tässä valmistuu kalastajan pastavuokaa, juustoraastetta ripottelemassa Pirkko Vartiainen. Takana Wilma Harmoinen friteeraa nokkosia nokkossipseiksi.

 

lassinetti.jpg 

Ketunleipälassi on virkistävä alkujuoma.

 

yrttikurssinetti.jpg 

Koko porukka ja mahtava illallismenu.


elenayrtti.jpg

Elena tykkäsi mesiangervolla maustetuista muffinsseista.


                                       *****

Kyläyhdistys järjesti kylän yhteisen paloturvallisuuspäivän Elotuvalla lauantaina 26.4.2014. Tarjolla oli lohikeittoa ja kahvia, jota myytiin yhteisvastuukeräyksen hyväksi.

Päivän aikana saatiin tietoa turvallisuusasioista, ja mahdollista oli myös huoltaa jauhesammuttimia kuntoon maksua vastaan.

Lohikeittolounas järjestettiin tällä kertaa rokkapäivän tilalla.

 

Vuosi 2013:

Vietimme mäenlaskuillan hiihtolomaviikolla 6.3. Paikkana oli tuttuun tapaan Helvin ja Velin ranta Rikkajokivarressa. Tällä kertaa sää vain sattui olemaan aivan hurja - talven pahin myräkkä. Rohkeat mäenlaskijat ja makkaranpaistajat taivalsivat kuitenkin nietosten ja myrskyn läpi paikalle ja saivat nuotionkin syttymään. Ja mäenlaskuikäiset sen kuin vain laskivat mäkeä! Melkoista extremeurheilua...

                                        ***

Mykyrokkaa ja nostalgiaa oli tarjolla lauantaina 6.4.2013, kun kokoonnuimme Elotuvalle syömään rokkaa ja muistelemaan Tihilän koulun aikaa 1980- ja 1990-luvuilla.
Opettajat ja koululaiset tallensivat silloin koulun ja kylän elämää videoiksi, joissa mukana on kyläläisten haastatteluja, leirikoulumuistoja, koulun juhlia ja paljon muuta.
Törölän Mauno on siirtänyt vanhat VHS-nauhat DVD-muotoon, ja rokkapäivänä Elotuvan salissa katseltiin kylävideoita valkokankaalta. Katselu oli toki vain maistiainen, sillä kaikkien koosteiden näkemiseen tarvittaisiin koko ilta!

Kopioimme DVD-levyjä tilauksesta kaikille halukkaille ostettavaksi. Tilaukset voi lähettää Niemisen Annille osoitteeseen anni1nieminen@gmail.com. Kuuden levyn paketti maksaa 30 euroa, ja levyjä voi ostaa myös yksittäin.

rokka12.jpg

Rokka oli taas niin hyvää, ettei syömistä olisi malttanut lopettaa ollenkaan...

yleiso112.jpg

Rokkapäivä veti Elotuvalle mukavasti väkeä. Mukana oli myös Tihilän koulussa opintiellä olleita, ja moni löysi itsensä kylävideoiden kuvista vähän nuorempina.

mauno ja arja12.jpg

Tihilän koulun pitkäaikaiset opettajat Mauno Törölä ja Arja Kärkkäinen kokosivat toisten opettajien sekä koululaisten kanssa 1980- ja 1990-luvuilla videoille talteen monta muistoa kylältä ja koululta. Videot ovat nyt nousseet arvoon arvaamattomaan!   

                                             ***
 
Kyläyhdistyksen yleinen kokous pidettiin Elotuvalla 22.10.2013. Ylä-Savon Veturin Sari Hyttinen kertoi kokouksen alkajaisiksi Kylä lähtee -hankkeesta. Katsotaan, mitä hankkeen kautta vuoden 2014 kevätpuolen aikana järjestämme! Lisää tietoa kokouksesta Kokoukset-sivulla.

Tihilän diakoniakylätoimikunnan myyjäisseurat pidettiin Alatalossa sunnuntaina 8.12.2013. Käsityöt ja leivonnaiset tekivät huutokaupassa hyvin kauppansa, ja taas jännitettiin myös arpajaisissa. Seurat piti Pasi Hyytiäinen.

Tihiläläiset olivat mukana myös yhteismyyjäisissä Kiuruveden keskustassa 15.12.2013, ja joulun odotukseen rauhoituttiin Alatalon puuro- ja lauluillassa 20.12.2013. Joululauluilta veti todella mukavasti väkeä! Kun sääkin oli epätavallisen lauha, pirtin tunnelma oli niin lämmin, että välillä oli jo tyrkättävä ovea auki. Joulukortit jaettiin jälleen kylän omassa "korttipostitoimistossa".


Vuosi 2012: Elotuvan juhlavuosi 

Kevätkauden suurin tapahtumamme vuonna 2012 oli Elotuvan 50-vuotisjuhla. Juhlasta on tarinaa ja kuvia omalla sivullaan, käyhän katsomassa!
Kesällä kylän toimintaan kuuluivat edelleen talkoot. Kesäkuussa Elotupa sai lipputangon, ja lippu nostettiin ensimmäisen kerran liehumaan kylän porukan yhteisessä talkooillassa. Samalla maalattiin salin näyttämön lattia. Illalla paistettiin ja maisteltiin muurinpohjalettuja.

lipunnosto.jpg

Tihilän väki piti Kiuruveden keskustassa torikahvilaa Iskelmäviikolla heinäkuussa, ja syyskuussa Elotuvalla järjestettiin pitkästä aikaa tanssit. Juha Vartiaisen hieno juhlakonsertti tanssitti väkeä salin luistavalla lattialla.
Tihilän Kyläyhdistyksen yleinen kokous pidettiin Elotuvalla 25.10.2012. Yhdistykselle valittiin uusi hallitus ja käsiteltiin muut sääntömääräiset asiat. Vartiaisen Pentti valittiin jatkamaan puheenjohtajana. Muut kokoustiedot löytyvät Kokoukset-sivulta.
Perinteiset hirvipeijaiset vietettiin 16.11.2012. Mainiota rokkaa päästiin syömään hirvien ja kaatolupien vähäisyydestä huolimatta.
Metalliromun keräys järjestettiin Hirvelän pihalla, keräys päättyi marraskuun lopussa.
Tihilän Diakoniatoimikunnan seurat ja myyjäiset pidettiin Alatalossa 7.12.2012 Myyjäisten lisäksi kotiinviemisiä saatiin arpajaisista. Seurat piti kirkkoherra Risto Pentikäinen.
Kyläyhdistyksen nokipannu porisi Hasan ja Harvestian järjestämillä savottakahveilla 14.12.2012.

nokipannu.jpg

Joulukuussa toimintaa oli paljon, sillä yhdistyksellämme oli myös pöytä yhteismyyjäisissä 16.12.2012 Vuoden päätti perinteinen joulupuuro- ja lauluilta Alatalossa 19.12.2012

jouluväki1.jpg