Hemmottelua ja terveyttä

Tuotetta ei löytynyt.

Lasten kanssa matkalla

Vasikkasavut - Lasten perinnetapahtuma

Arkkitehtuuri- ja ympäristökulttuurikoulu Lastu

Vuosittain elokuun ensimmäisenä lauantaina järjestettävä lasten perinnetapahtuma Lastun pihapiirissä.
Vasikkasavut - lasten perinnetapahtuma 2.8.2014 klo 12-15.

Entisajan maatiloilla sytytettiin lehmisavut karkottamaan hyönteiset lypsyn ajaksi. Arkkitehtuuri- ja ympäristökulttuurikoulu Lastun pihapiirissä on sen sijaan vuodesta 1997 lähtien sytytetty vasikkasavut lasten perinnetapahtuman merkiksi.

Koko perheen yhteisessä tapahtumassa touhutaan yhdessä ja kokeillaan työpajoissa monenlaista tekemistä: nikkarointia, huovutusta sekä käpylehmien ja ulpukkapossujen paimentamista vanhanajan malliin. Lisäksi leikitään vanhan ajan leikkejä ja silitellään kotieläimiä. Tapahtuman kunniavieraaksi saapua myös itse vasikka. Touhun lomassa maistellaan perinteisiä yläsavolaisia kesäherkkuja eli muurinpohjalettuja, kotimehua ja nokipannukahvia.

Vasikkasavut-tapahtuman järjestävät yhteistyössä Arkkitehtuuri- ja ympäristökulttuurikoulu Lastu, Lapinlahden 4H-yhdistys, Lapinlahden Martat, SPR Lapinlahti, MLL Lapinlahti, Lapinlahden Siniveikot, Kaskikuusen omakotiyhdistys sekä Lapinlahden kunta.

Tapahtuma on lapsille maksuton, aikuiset joutuvat raottamaan kukkaron nyörejä lettujen ja kahvin kohdalla sekä arpoja ostaessaan.

Yhteystiedot

Arkkitehtuuri- ja ympäristökulttuurikoulu Lastu
Linnansalmentie 85
73100 Lapinlahti

› 050 326 7243
› Lähetä sähköpostia› Kotisivu

Vasikkasavut - Lasten perinnetapahtuma

Yrityksen muut tuotteet