Menestystarinoita Ylä-Savosta

Iisalmen koeasunto on valmis ottamaan koeasukas-Jaanan vastaan

Joensuusta Iisalmeen koeasukkaaksi ja kesätöihin muuttavan oikeustieteiden opiskelija Jaana Kesselin koeasuntohakemus antoi Ylä-Savon ammattiopistossa sisustusalan artesaaneiksi opiskeleville Kati Viskarille ja Hanna Keskiselle tietoa siitä, mitä Jaana toivoo kodiltaan:

”Elämäntapani on hyvin aktiivinen ja haluan, että koti on paikka, missä voin rentoutua ja hengähtää rauhassa. Koekodin sijainti olisi hyvä olla lähellä keskustaa, sillä työpaikkani tulee sijaitsemaan ihan Iisalmen keskustassa. Sisustuksessa pidän neutraaleista väreistä, valoisuudesta sekä luonnonläheisyydestä. Beigen, valkoisen ja mustan yhdistelmä on ihana! Omassa kodissani olen tykännyt tuoda boheemia ja skandinaavista sisustusta yhteen.”, kertoi Jaana Kessel alkuvuodesta täyttämässään Koeasumisen kampanjan asuntohakemuksessa.

”Lopputulos on häikäisevä! Haluaisinpa olla näkemässä, kun Jaana avaa ensikerran oven uuteen kotiinsa. Ylä-Savon ammattiopiston opiskelijat Kati ja Hanna olevat tehneet taitavaa työtä opettajansa Tiina Huuskosen johdolla. Olemme iloisia, että voimme Iisalmessa tehdä tällaisia koeasumisen kaltaisia erottuvia markkinointitoimenpiteitä, joissa kaupungin ja yhteisön vahvuudet tulevat luontevasti esille. Koeasumisen kampanja on pikkukaupungin yhteisöllisen ilmapiirin, osaamisen ja uramahdollisuuksien sekä asumisen mahdollisuuksien markkinointia.” kertoo Iisalmen kaupungin markkinointi- ja viestintäsuunnittelija Laura Koski.

Sisustus- ja remontointiprojektin eri vaiheisiin ja hienoon lopputulokseen voi tutustua netissä www.iisalmi.fi/koeiisalmi -sivulla sekä @Koe Iisalmi! –instagram-tililtä.

Koeasuja jakaa sosiaalisessa mediassa kokemuksiaan kesäisestä Iisalmesta

Vaikka Iisalmen tarjoama täysin ilmaisen koeasumisen kampanja onkin poikkeuksellinen, ei se kuitenkaan ole ainoa laatuaan. Esimerkiksi Sodankylässä on käynnissä vaikuttajamarkkinoinnin kampanja, jossa tubettaja Inari Fernández perheineen kertoo YouTube-videoiden kautta elämästä Lapissa. Fernándezille maksetaan työstä kuukausipalkkaa. Iisalmessa koeasukas ei saa palkkaa markkinointityöstään, mutta koeasunnon vuokraa hänen ei tarvitse maksaa. Sodankylän kampanja syntyi Fernándezin aloitteesta, Iisalmessa sen sijaan idea on kaupungin ja brändiverkoston – tai oikeastaan he tarttuivat Savon Sanomien kolumnissa koeasumisen kaltaista kokeilua kaivanneen toimittaja Vuokko Nissisen ehdotukseen. Ensimmäinen koeasukas Emma Heinonen asui Iisalmessa kesällä 2019 työskennellessään Iisalmen Sanomissa kesätoimittajana. Myös hän kannusti jatkamaan kokeilua tulevinakin vuosina.

Jaana Kessel on jo julkaissut ensimmäisiä postauksia Koe Iisalmi! –Instagramtilillä kysellen mm. vinkkejä käyntikohteisiin Iisalmen seudulla. Aktiivisempi tilistä tulee, kun Jaana muuttaa Iisalmeen ja pääsee kertomaan kokemuksistaan työhön ja vapaa-aikaan liittyen.

”Harrastuksiini kuuluu lenkkeily, kuntosalilla käyminen sekä valokuvaaminen. Tykkään päivitellä ahkerasti myös omaa sosiaalista mediaa, etenkin Instagramin käyttäminen on minulle tuttua. Olen myös päivitellyt ainejärjestömme Instagram-tiliä. Koen olevani erittäin luova ja visuaalisesti lahjakas. Minulta ei myöskään ideat lopu kesken, vaan kehittelen jatkuvasti uusia ideoita, jotka toki saattavat olla joskus turhankin lennokkaita. Ihan huippu idea tämä koeasukashomma!”, kertoi Jaana Kessel sosiaalisen median sisällöntuotannostaan kampanjahakemuksessaan.

Kesän aikana Iisalmen kaupungilla on aikeissaan kysyä kokemuksia uudesta kotikaupungista myös muilta kesätyön ja kampanjan myötä Iisalmeen muuttaneilta, edullisen koeasumisen tarjoukseen tarttuneilta. Niistä kerrotaan Petterinkulma Oy:n sosiaalisen median kanavissa. 

Ysaon sisustusalan artesaaniopiskelijoiden videohaastattelu on katsottavissa Iisalmen kaupungin YouTube-kanavassa: https://youtu.be/3hCWPGQjNpM

Lisätietoja: 

- Terho Savolainen, elinkeinojohtaja, Iisalmen kaupunki, p 040 630 5328
- Laura Koski, markkinointi- ja viestintäsuunnittelija, Iisalmen kaupunki, p. 040 632 5868
- Mikko Kauppinen, toimitusjohtaja, Petterinkulma Oy, p. 020 743 9125
- Tiina Huuskonen, sisustusalan opettaja, Ylä-Savon ammattiopisto, p. 040 079 3024
- Jaana Kessel, kesän 2020 koeasukas Iisalmessa, p. 040 679 7657