Menestystarinoita Ylä-Savosta

KAIKKI MUKAAN TEKEMÄÄN IISALMEN 130-VUOTISJUHLAA!

Iisalmen kaupunki viettää ensi vuonna 130-vuotisjuhlavuottaan. Iisalmi 130-vuotta –työryhmä totesi heti suunnittelun alkuvaiheessa, että juhlavuoden tulee olla kaikkien iisalmelaisten yhteinen ja yhdessä ideoima, jokaiselle jotain mielenkiintoista tapahtumaa tarjoava kokonaisuus. Niinpä lanseerattiinkin tapahtuma- ja tukihaku, jossa kaikkia iisalmelaisia kannustetaan ideoimaan tapahtumia viidessä eri teemassa. Hakuaika päättyy 14.8., ja kaupunki peräänkuuluttaa nyt seuroja, yhdistyksiä, yrityksiä ja muita idearikkaita tahoja pistämään oman ideamyllynsä käyntiin!

Millainen juhlavuoden tapahtuma houkuttelisi iisalmelaiset hyvinvoinnista ja liikunnasta kiinnostuneet juhlistamaan 130-vuotiasta Iisalmea? Entä pienten lasten perheet – millainen juhlahumu ilahduttaisi äitejä, isiä ja perheen pienimpiä? Miten saisimme Iisalmen seudulla asuvat maahanmuuttajat mukaan juhlimaan nykyistä kotikaupunkiaan ja samalla kansainvälisyyden tuulahduksen tarttumaan myös koko kaupunkiin? Millainen tapahtuma innostaisi iisalmelaisia ympäristövastuullisuuteen ja siten rakentamaan 130-vuotiasta kaupunkia vastuullisesti tuleville sukupolville? Entä seniorit – miten heillekin saataisiin juhlatunnelmaa nautittavaksi vaikkapa jokaiseen palvelutaloon saakka? Missä ja millaisella ohjelmalla nuoret juhlivat 130-vuotiasta Iisalmea? – Jos iisalmelaisilla on ideoita, joista voisi syntyä vastauksia näihin kysymyksiin, on juhlavuoden suunnittelussa juuri nyt oikea aika toimia, jotta tapahtumaidealleen voi saada tukea.

Juhlavuoden tapahtumatukihaku on avoinna 14.8.2020 saakka ja tukea myönnetään viiden eri teeman mukaisille tapahtumille:

1. Lasten ja perheiden Iisalmi
2. Nuorten Iisalmi
3. Seniori-Iisalmi
4. Ympäristövastuullinen Iisalmi
5. Kansainvälinen Iisalmi

 

Matalan kynnyksen rohkea ideointi voi tuottaa jotain uutta!

Kaupungilla toivotaan, että iisalmelaiset lähtisivät rohkeasti ideoimaan erilaisia tapahtumia:

”Ennakkoluulottomasti vain tekemään ehdotuksia! Kaikkien tapahtumien ei tarvitse ole kokoluokaltaan isoja, pienemmätkin tapahtumat ovat yhtä tervetulleita. Monestihan käykin niin, että pienetä alusta kasvaa vuosien myötä jotain isompaa – tämä koskee myös tapahtumia ja juhlavuoden tapahtumista voi siten syntyä myös uusia, useamman kerran järjestettäviä tapahtumia.”, kuvailee Iisalmen kaupungin elinvoimapalveluiden matkailu- ja markkinointiasiantuntija Jarmo Miettinen ja jatkaa:

”Minuun voi ottaa yhteyttä, jos kaipaa oman tapahtumaidean kanssa tukea. Voin myös neuvoa ensikertalaisia tuen hakemisessa. Tapahtuman markkinointiin jokainen juhlavuoden tapahtumajärjestäjä saa myös runsaasti tukimateriaalia, mm. yhteisen tunnuksen ja kaupungin kanavanäkyvyyden.”


Lisätietoja: www.iisalmi.fi/iisalmi130

Yhteistyöterveisin
Jarmo Miettinen
Iisalmen kaupunki
p. 040 830 2681
jarmo.miettinen@iisalmi.fi