Menestystarinoita Ylä-Savosta

Kolkuttelee jo A-maajoukkueen portteja

Rene Rinnekangas valittiin viime talvena lumilautailun nuorten MM-kilpailuissa parhaaksi rookie-pojaksi oltuaan slopestylessä viides ja halfpipessä yhdeksäs. Sijoitukset olivat huimia, sillä tuolloin 14-vuotias iisalmelaispoika kilpaili alle 18-vuotiaiden sarjassa.

Rinnekankaan meno taitaa vain yltyä. Paikka nuorten maajoukkueeseen täksi kaudeksi oli viime talven näytöillä selvää kauraa, mutta välttämättä kaukana ei ole sekään päivä, jolloin Rene pääsee laskemaan aikuisten maailmancupin osakilpailun tai -kilpailuita.
– Valmentajat ovat leireillä vähän lupailleet, että nuorten maajoukkueeseen kuuluvilla on hyvien näyttöjen kautta mahdollista päästä kasvattamaan kisakokemusta mc-osakilpailuissa, kertoo yhdeksättä luokkaa käyvä Rinnekangas.

Rinnekangas oli syyskuussa kymmenen päivän lumileirillä Sveitsissä ja muita leiriläisiä oli aina olympiamitalisti Enni Rukajärvestä lähtien. Iisalmelaispoika täytti leirin aikana 15 vuotta, ja A-maajoukkueen naislaskijat leipoivat Renen kunniaksi kakun.
– Leiri oli hieno kokemus ja siellä pääsi tekemään hyviä laskuja. Nyt pääsee jo Suomessakin lumille, sillä Rukalla pystyy jo laskemaan. Nuorten maajoukkueella onkin tulevana viikonloppuna leiri Rukalla ja sinne suunnataan seuraavaksi.

Rinnekangas aikoo kilpailla tulevana talvena viime kauden tavoin World Rookie Tourissa, jossa hän pärjäsi aivan erinomaisesti.
– Suomessakin on paljon kisoja. Viime vuonna en voinut osallistua SM-kisoihin, koska samaan aikaan olin kilpailemassa junnujen MM-kisoissa. Jospa tulevilla lumilla pääsisi kisaamaan myös SM-mitaleista, pohdiskelee nuori mies.

Rinnekangas niin kuin monet muutkin lumilautailijat tekevät myös videoita ja jopa elokuvia. Rene kuuluu 292 crew -porukkaan, jossa on hänen isoveljensä Rico sekä kavereita muualta Suomesta.
– Teimme viime talvena yhden lumilautailuelokuvan, joka tulee piakkoin ulos Youtubesta. Lisäksi joitain jaksoja tulee myös Iltasanomien sivuille, selvittää Rene.

Nuoren maajoukkueeseen valittiin 12 lahjakasta nuorta laskijaa, jotka tulevat eri puolilta Suomea. Nuorten maajoukkuevalmentaja Simo Suopanki totesi Lumilautaliiton tiedotteessa:
– Odotettavissa on hieno kausi. Lumilautaliiton ja seurojen nuorisotyön kautta on nousemassa uusia piiroisia, tontereita ja rukajärviä. Nämä nuoret on valittu suuremmasta junnumaajoukkueringistä edustamaan suomalaisten nuorten tekemisen meininkiä. Seuraavinakin vuosina on hyvää porukkaa tulossa. Nyt nimetty joukkue on leireillyt ja hionut tekniikat ja tyylit kohdalleen Vuokatin valmennuskeskuksessa, ja seuraavaksi lähdemme ensi viikonlopuksi lumille Rukalle.
Joukkueen päätähtäimenä on kilpaileminen slopestylessä ja halfpipessä maaliskuussa Kiinassa junioreiden MM-kisoissa, mutta heitä on tarkoitus nostaa mahdollisuuksien mukaan myös muun muassa maailmancupin kilpailuihin.

Lumilautailu on näyttävä laji. Tässä Rene Rinnekankaan taidon näyte. Jospa tulevilla lumilla pääsisi kisaamaan myös SM-mitaleista.

 Rene Rinnekangas 5p.jpg

ISlogo (3).jpg