Menestystarinoita Ylä-Savosta

Ulmalan nuorisoseura on tehoseura, joka liikuttaa satoja

Vuoden Nuorisoseura vuosimallia 2014. Siis ihan koko maan mitassa. Tästä ei voi muuta päätellä kuin että toiminnan täytyy olla ihan huikean mahtavaa. Sitä se onkin – ainakin jos kuuntelee seuran tuoretta puheenjohtajaa Kaisa Silaskiveä, tai ketä tahansa seuran aktiivia. Toimintaa on vaikka millä mitalla kaiken ikäisille eri puolilla Ylä-Savoa.
– Ja veikkaanpa, että tulevaisuudessa sitä on vain lisää, Nuorisoseuran puheenjohtaja Kaisa Silaskivi ennustaa. 

Uusia tulee toimintaan koko ajan mukaan eikä homma ole ollenkaan pelkästään keski-ikäisten tai ikääntyvien juttu.
– Vakituisia jäseniä on kolmisen sataa, mutta seura liikuttaa kaiken kaikkiaan satoja vuosittain.
Eli voinee todeta, että seura toimii myös yhdenlaisena kolmannen sektorin ennaltaehkäisevänä terveydenhuoltona. Mukana on kaiken ikäisiä, lapsia nuoria, miehiä ja naisia. Tanssi on seuran ydinosaamista, mutta paletilla on monenmoista muutakin.
– Kyllä ihmisille pitää antaa mahdollisuus liikkua ja lajivalintaa on oltava. Päteviä ohjaajia seurasta löytyy vaikka mihin, Silaskivi sanoo.
Lajikirjon hän arvioi tulevaisuudessa vain laajenevan.
– Kiinnostus kasvaa koko ajan ja toiminta nähdään yleisen hyvinvoinnin kannalta tärkeänä. Puskaradio toimii tässä hirveän hyvin. Ihmiset kertovat hyvistä kokemuksista ja kertovat toisillekin, näin osanottajien joukko vain lisii.

Kaisa Silaskivi on itse melko tuore nuorisoseuralainen. Hän tuli mukaan tanssiharrastuksensa kautta.
– Innostuin lavatansseista niin paljon, että ryhdyin itse ohjaajaksi ensin Vuskareissa ja sittemmin nuorisoseurassa.
Silaskivi oli seuran hallituksessa vuoden ja on toiminut vuoden alusta puheenjohtajana.
– Lupauduin, kun johtokunta lupasi antaa kaiken tukensa. Kokemustahan minulla ei ole näin ison seuran vetämisestä, mutta yrittäjänä olen työskennellyt jo parikymmentä vuotta. Eiköhän siitä kokemuksesta ole hyötyä tässäkin, Silaskivi sanoo.

Vuoden Nuorisoseura 2014 -tunnustuksen perusteissa todetaan Ulmalan nuorisoseuran edustavan esimerkillisellä tavalla nuorisoseuratoiminnan arvoja: osallisuutta, yhteisöllisyyttä ja yhdenvertaisuutta. Tätä kaikkea ovat seuran tapahtumien ja toiminnan järjestäminen yhdessä jäsenistön ja muiden toimijoiden kanssa. Yhdenvertaisuus toteutuu esimerkiksi seuran harrastustoiminnassa, jossa osallistumiskynnys on matala ja johon kaikilla on mahdollisuus tulla mukaan.

Seura elää vahvasti ajan hermolla ja toiminta on laadukasta ja monipuolista. Jo vuosien ajan toiminnassa on kiinnitetty erityistä huomiota lasten harrastustoimintaan. Suomen Nuorisoseurat ry näkee Ulmalan nuorisoseurassa tekemisen riemua ja yhteisön voimaa – yhtenä todisteena tästä jatkuva jäsenmäärän nousu viime vuosien aikana. Palkinnon saaja julkistettiin valtakunnallisessa Nuorisoseurapäivän juhlassa 23.3.2014 Joensuussa. Edellisen kerran Vuoden Nuorisoseuran titteli tuli Ylä-Savoon Alapitkän nuorisoseuralle vuonna 1999.

Ulmalan nuorisoseura ry
Ylä-Savon Nuorisoseurojen liiton jäsenseura.
Vuoden Nuorisoseura 2014, valinnan teki Suomen Nuorisoseurat ry.
113-vuotias seura.
Tukee ja edistää harrastustoimintaa, järjestää kursseja ja koulutuksia, kouluttaa ja tukee ohjaajia.
Tarjoaa Iisalmen ympäristön asukkaille laadukkaita harrastus- ja virkistysmahdollisuuksia eri yhdistysten ja yhteisöjen kanssa.
Toiminnan vahvana periaatteena talkootyö.
– Nuorisoseura on tärkeä isolle joukolle alueen ihmisiä, puheenjohtaja Kaisa Silaskivi sanoo.

Kuvassa:
Buggin tahteja aloitellaan. Ohjaaja Kaisa Silaskivi näyttää Hannu Heiskasen kanssa mallia Ulmalan nuorisoseuran tanssisalissa Iisalmen Louhenkadulla.

Ulmalan-nuorisoseura.jpg 

 

ISlogo (3).jpg