Ylä-Savo nyt!

Yritysneuvonnan kuulumisia 2020

Heli&Eija&Katariina.jpgYritysneuvonnassa palvelevat Heli Pironetti, Eija Heilio ja Katariina Hakola.
17.1.2020 12:09

Yritysneuvonnan henkilöstö uudistui vuoden vaihteessa. Nykyisin yksikössä toimivat yritysasiantuntijoina perhevapaalta palannut Eija Heilio ja uutena aloittanut Heli Pironetti – hänen haastattelunsa alla. Tiimiin kuuluu myös 1-3 vuotta toimineille yrityksille tarkoitettu Tie menestykseen -hankkeen yritysneuvoja Katariina Hakola.

Yritysneuvonnan tarjoamat palvelut ovat jatkossakin pääosin samat kuin aikaisemmin. Tarjoamme yritysneuvontaa sekä yrityksen perustamisvaiheessa että toimivan yrityksen erilaisissa muutostilanteissa. Olemme myös mukana alueen yritysten toimintaa ja toimintaedellytyksiä kehittävissä hankkeissa.

Iisalmen kaupungin uusi yritysasiantuntija Heli Pironetti esittäytyy

 Kerrotko itsestäsi – kuka olet, mistä tulet ja minne ajattelet olevasi menossa.

Olen Heli Pironetti, Iisalmen kaupungin uusi yritysasiantuntija. Koulutukseltani olen ekonomi, työnohjaaja ja coach. Siirryin tähän tehtävään vuoden alussa Ylä-Savon ammattiopistolta, jossa olin kymmenen vuotta johtamisen kouluttaja ja nyt viimeksi myös kansainvälisten asioiden koordinaattori. Tätä ennen olin 12 vuotta Vaasassa Kotipizzalla koulutuspäällikkönä. Perheeseeni kuuluvat kaksi lukiossa olevaa lasta ja puoliso. Harrastuksiani ovat lenkkeily, tanssillinen voimistelu, jumppa ja Zonta-toiminta.

Olen tässä hetkessä elävä ihminen. Nyt on tärkeää päästä sisälle uuteen mielenkiintoiseen työpaikkaan ja yhteistyöhön yrittäjien kanssa.

Millainen on ollut starttisi Iisalmen kaupungin yritysasiantuntijana? Mitkä asiat ovat päällimmäisinä ja mitä näkyy alkuvuoden kalenterissa suurimpina juttuina?

Hyvin on minut otettu tänne elinvoimapalveluun mukaan. Ensimmäisten päivien jälkeen on pitänyt lähteä lenkille, sen verran paljon on tullut uutta asiaa. Olen ollut seuraamassa asiakastapaamisia, tutustunut uusien yrittäjien liikeideoihin, opetellut käyttämään eri sovelluksia ja tutustunut yhteistyökumppaneihin, työkavereihin ja menossa oleviin hankkeisiin.

Alkuvuonna käynnistämme Ylä-Savon yrittäjille suunnattua Mikrogrow-toimintaa uudelleen pienen tauon jälkeen ja tätä kautta pääsen tapaamaan alueen yrittäjiä ja kuulemaan heidän tarpeitaan ja ajatuksiaan. Samoin tulen perehtymään ajankohtaisiin asioihin liittyen yritysrahoitukseen. Myös Iidenin ympärillä on paljon toimintaa, jossa olen mukana.

Mitä sinun työssäsi merkitsee Iisalmen kaupungin strateginen tavoite olla Suomen houkuttelevin seutukaupunki?

Suomen houkuttelevien seutukunta pitää sisällään sen, että täällä toimivat yritykset menestyvät, kasvat ja pysyvät täällä. Tällöin tarvitaan osaavaa työvoimaa, hyviä liikenneyhteyksiä ja monipuolisia toimitiloja. Se pitää sisällään myös sen, että Iisalmen alue lähikuntineen on kilpailukykyinen alue, jonne voi perustaa yrityksen tai tulla töihin. Menossa on paljon positiivista toimintaa koko alueen kehittämiseksi. Hienoa olla tässä mukana.  

Mitä uutena yritysasiantuntijana tuot kaupunkiorganisaatioon ja samalla tietysti koko kaupunkiin?

Tuon omaan kokemukseen perustuvaa näkemystä ja osaamista yrityselämästä ja koulutuspuolelta. Tämä konkretisoituu yrittäjiä sparraamalla niin perustamisvaiheessa kuin myöhemmin. Teen oman osani siihen, että kaupungissa on hyvinvoivia yrityksiä, yrittäjiä ja asukkaita.  

Terveisesi 

Ottakaa rohkeasti yhteyttä, jos tulee mitä vaan yritystoimintaan liittyvää kysyttävää! Yhdessä etsimällä ja pohtimalla löytyy ratkaisu.

Yhteistyöterveisin,

 Heli Pironetti
p. 040 630 5133
heli.pironetti@iisalmi.fi