Ylä-Savo nyt!

Ennakkoluuloton edelläkävijä 2023 - tunnustus

20240415_130913.jpgRiitta Topelius, Hanna Toppi, , Anne-Haaksluoto, Ulla Piippo, Anni-Erika Ylönen, Katja Hukkanen ja Virpi Jukarainen.
22.4.2024 16.25

Iisalmen kaupungin kansainvälisyyspalvelut ovat saaneet Suomen Punaisen Ristin Ennakkoluuloton edelläkävijä 2023 – tunnustuksen.

Savo-Karjalan SPR palkitsee vuosittain Ennakkoluuloton edelläkävijä -tunnustuksilla Punaisen Ristin ulkopuolisia henkilöitä, ryhmiä tai yhteisöjä, jotka ovat toimineet esimerkillisesti sosiaalisen osallisuuden, yhdenvertaisuuden ja saavutettavuuden puolesta riippumatta kielestä, kansallisuudesta tai kulttuurista. Tunnustuksen tavoitteena on nostaa esille toimijoita, jotka edistävät ihmisten yhdenvertaisuutta suomalaisessa yhteiskunnassa.

SPR Savo-Karjalan piiri etsi edelläkävijöitä Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan alueelta vuodelta 2023. Esityksiä yhdenvertaisuuden edistäjistä sai tehdä helmikuun aikana ja tunnustukset on ilmoitettu rasisminvastaisella viikolla niiden saajille.

Kansainvälisyyspalvelut saivat esityksen ennakkoluulottomasta asenteestaan ja saavutettavuudestaan. Ilmiannossa on myös mainittu henkilökohtaisella tasolla pakolaisten palveluohjaajalle Anni-Erika Ylöselle. Hänen vankkumaton asenteensa yhdenvertaisuuden puolesta on merkittävää ja alueella vahvasti tunnettua.

Maanantaina 15.4.2024 Suomen Punaisen ristin Savo-Karjalan piirin vapaaehtoistoiminnan kehittäjä Hanna Toppi jakoi tunnustuksen Kansainvälisyyspalveluiden toimistolla Naistentalolla. Paikalla oli toimiston väen lisäksi Punaisen Ristin Iisalmen osaston puheenjohtaja Riitta Topelius ja vapaaehtoisia sekä elinkeinojohtaja Terho Savolainen.

"Jatkamme työtä yhdenvertaisuuden edistämiseksi!"