Tapahtumat

Rompepäivät Iisalmen Koljonvirralla kartanon nurmikentillä viikonloppuna 11-13.8.2023

9.8.2024 10.00–11.8.2024 15.00
Koljonvirran rompepäivät 9.-11.8.2024 Iisalmessa Koljonvirran kartanon alueella. Terva-ajot la 10.8. klo 1031. Koljonvirran rompepäivät Iisalmessa Koljonvirran kartanon alueella.. Tämänkertaiset rompepäivät ovat edellisvuosien tapaan kolmipäiväiset ja ne pidetään Koljonvirran kartanon ja leirintäalueen nurmikentillä pe 9. – su 11. elokuuta. Paikalle odotetaan toistasataa vanhaintavaran ja romppeen myyjää eri puolilta maata ja tietysti myös paikallisia myyjiä. Rompepäivät ovat avoinna pe  klo 10-20, la klo 9-18 ja su klo 9-15

Olennainen osa Koljonvirran rompepäiviä ovat tietenkin vanhat ajoneuvot ja konepyörät. Terva-ajoihin osallistuvia vanhoja ajoneuvoja, kuin myös konepyöriä, on esillä näyttelykentällä lauantaina ennen ja jälkeen terva-ajoa lauantaina.

Vanhojen ajoneuvojen ja automobiilien Terva-ajoon startataan lauantaina klo 10 Koljonvirran kartanon pihapiiristä, jossa vanhat ajopelit myös esitellään yleisölle ennen lähtöä.
Terva-ajon reitti suuntautuu noin 60 kilometrin pituiselle lenkille yläsavolaisiin maisemiin. Matkan varrella on kahdeksan rastia visaisine kysymyksineen.. Terva-ajoihin voivat osallistua 30-vuotiaat ja sitä vanhemmat ajoneuvot kuljettajineen. Terva-ajojen palkintojenjako on Koljonvirran kartanon piha-alueella klo 15.30

 

Perjantaina on ohjelmassa rompekentällä kiertävä huutokauppa meklarina Jamppa Kääriäinen klo 12-14. 

Rompepäivien perinteinen huutokauppa pidetään perjantaina klo 16 Koljonvirran kartanon pihalla. Meklarina on Jamppa Kääriäinen viime vuotiseen tapaan. Huutokaupassa on ilman pohjahintaa huudettava mm. vanhaa posliinia ja  lasia, koulutauluja, tuoleja,  ym. keräilytavaraa ja tietysti löytölaatikoita. Huutokauppa tavaroihin voi tutustua klo 15 lähtien Kartanon pihapiirissä. 


Tapahtuman järjestelyistä vastaa Suomen Automobiili - Historiallinen Klubi Savon kerho ry. Rompepäivät ovat koko perheen tapahtumia, joista löytyy näkemistä, kokemista ja ihmeteltävää kaikenikäisille.
Tapahtumien myyntikojuista voi tehdä jopa löytöjä - sillä niinhän se on, että toiselle tarpeeton, jota romppeeksi kutsutaan, voi olla toiselle arvokas aarre. 

Parkkipaikkoja löytyy yleisölle runsaasti tapahtuma-alueelta ja Mansikkaniemeltä. Tapahtuma-alueen ruokatarjonnasta vastaa Koljonvirran kartano ja tarjolla on kahvia munkin tai muuripohjalettujen kera. Ruokateltassa on myynnissä paistettuja muikkuja, pyttipannua ja tietysti grillimakkaroita. Soppatykiltä voi ostaa keittolounasta pe klo 12 ja la klo 11 lähtien niin kauan kuin keittoa riittää.  


Suomen Automobiili - Historiallinen Klubi  Savon kerho ry. eli tuttavallisemmin SA-HK Savon kerho ry. toivottaa kaikki mukaan mielenkiintoiseen ja mukavaan kesäviikonloppuun Iisalmen Koljonvirralle. 

Pääsymaksu 6 € / hlö
alle 12-vuotiaat vanhempien seurassa ilmaiseksi
www.iisalmijatienoot.fi
www.kuopionautomuseo.fi

Myyntipaikka 45 € kokoaika, sis. leirintämaksun perjantaista lauantaihin, sähkö 1 0 €/ vrk: Myyjien tavarat ovt alueelle myyjien omalla vastuulla,

• Peräkonttikirppis paikka 20 € /pvä (oma myyntialue)
Tapahtuman järjestäjillä on yksioikeus ruoka- ja karkkimyyntiin tapahtumassa. 
Lisätietoja: Koljonvirran Kartano & Camping 050 321 3846, 045 234 1523 koljonvirta@koljonvirta.fi

SA-HK Savon kerho ry. 017 282 0550 / Kuopion Automuseo • sa-hk.savonkerho@dnainternet.net tai salinlahti@gmail.com


Yhteystiedot:


Ylemmäisentie 6
74150 Iisalmi

http://www.kuopionautomuseo.fi