Asuminen ja vapaa-aika

Ylä-Savon parhaat puolet liittyvät kauniiseen luontoon ja järvimaisemiin sekä toimiviin, läheltä löytyviin palveluihin. Oma koti järvinäkymin on täällä arkipäivää!

Maaseudun aktiiviset ja elinvoimaiset kylät sekä taajamat asumis- ja vapaa-ajan palveluineen ovat alueemme voimavara. Iisalmen ja Kiuruveden kaupunkiympäristöstä löytyvät peruspalvelujen lisäksi monipuoliset kulttuuri- ja liikuntapalvelut. Maaseudun rauhaa rakastaville kaikissa kunnissa on tarjolla taajaman ulkopuolella niin valmiita koteja kuin tonttejakin.

Ylä-Savo pystyy tarjoamaan perheellemme sitä tärkeintä: turvallisen ja virikkeellisen kasvuympäristön lapselle sekä pienen paikkakunnan yhteisöllisyyden, joka on erityinen voimavara. Jotenkin tuntuu, että täällä saa samalla rahalla enemmän elämänlaatua. Ja ehkä arki on helppoa siksi, että kaikki on inhimillisessä mittakaavassa.

Silti uskallan väittää, että perheemme ”antennit” on suunnattu kohti kansainvälisyyttä vahvemmin kuin monessa helsinkiläiskodissa. Saamme olla omassa rauhassa mutta keskellä kaikkea parasta.

Muistelen aiemmin haaveilleeni täydestä elämästä. Nyt elän sitä. Siihen mahtuu yhtä hyvin aktiivinen yhdistystoiminta kuin liikkuminen lähiluonnossa metsästystä rakastavan puolison ja maastokelpoiseksi osoittautuneen jälkikasvun kanssa.

Jos kaipaisin vielä täydempää elämää, tiedän, että lähellä on yllin kyllin mahdollisuuksia harrastuksiin ja vaikka opiskeluun. Arjen luksusta sekin.”

-Tanja, Lapinlahti

Loading...