• Kone- ja metallialan huippuosaamista Ylä-Savossa

Opiskelu Ylä-Savon alueella

Ylä-Savossa voi opiskella kymmeniin eri ammatteihin muun muassa tekniikan, talouden ja liikenteen alalla, sosiaali-, terveys- ja liikunta-alalla sekä maatalous- ja ympäristöalalla.

Ylä-Savon ammattiopisto, Savon ammatti- ja aikuisopisto, alueen lukiot ja Savonia-ammattikorkeakoulu ovat toisen asteen ja korkeakoulutuksen aktiivisia toimijoita seudulla. Opintopolut toisen asteen opiskeluista ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin ovat nykyään jo arkipäivää. Tutkinnot ja koulutukset ovat monipuolisesti tarjolla myös alueen asukkaille ja yrityksille. Opiskele vaikka seikkailuohjaajaksi!

Oppilaitosten ja yritysten välinen yhteistyö on seudullamme vilkasta, ja aktiiviset opiskelijat pääsevät toteuttamaan monenlaisia yhteistyöprojekteja paikallisten yritysten kanssa.

Maatalousalan opiskelijoille ympäröivä vireä maaseutu tarjoaa hienot mahdollisuudet käytännön harjoitteluun ja polun työelämään. Samoin teknologia-alan osaajiksi kouluttautuvat työllistyvät usein paikallisiin yrityksiin.

Kone- ja metallialan huippuosaaminen ja osaavien työntekijöiden jatkuva kouluttaminen on erityisen tärkeää koko seutumme menestymisen kannalta, minkä vuoksi kone- ja metallialan opetus ja kehittämistoiminta on yhtenä tärkeänä painopisteenä Ylä-Savon ammattiopistossa.

Ylä-Savon ammattiopistolla on Kiuruveden Hingunniemessä yksi Suomen parhaimmista hevostalouden koulutusta antavista yksiköistä.
Loading...