• Kone- ja metallialan huippuosaamista Ylä-Savossa

Savonia-ammattikorkea- koulu, Iisalmen kampus

Savonia-ammattikorkeakoulu on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista. Savonian kuudella koulutusalalla opiskelijoita on yhteensä liki seitsemän tuhatta. Savonian toimipisteet sijaitsevat Itä-Suomessa kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa.

22 000 asukkaan Iisalmi tarjoaa miellyttävän ja virikkeellisen ympäristön monipuolisine liikunta- ja kulttuuripalveluineen. Opiskelija-asuntojen saaminen on helppoa, ja vuokrien hinnat sopivat opiskelijan kukkarolle. Välimatkat ovat lyhyitä, joten paikasta toiseen pääsee kätevästi vaikka pyöräilemällä. Savonian opinnot keskittyvät kaupungin keskustan läheisyydessä sijaitsevaan monialaiseen ja ajanmukaiseen kampukseen. Ympäröivä maaseutu tarjoaa hienot mahdollisuudet agrologiopiskelijoiden käytännön harjoitteluun. Vireä opiskelijaelämä yhdistää Iisalmen seitsemääsataa amk-opiskelijaa.

Savoniassa on yli 30 erilaista koulutusohjelmaa. Tutkintotavoitteisen päiväopiskelun lisäksi voit Savoniassa opiskella Avoimessa ammattikorkeakoulussa. Työelämään siirtymisen jälkeen voit täydentää osaamistasi suorittamalla ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon (YAMK) tai erilaisissa täydennys- ja lisäkoulutuksissa. Monipuolisen koulutustarjonnan ansiosta voit suorittaa tutkinnon joko päiväopiskeluna tai monimuoto-opiskeluna osittain työn ohessa. Opetuksessa keskeisellä sijalla ovat yritysten kanssa yhteistyössä ratkaistavat käytännön tehtävät. Työelämäyhteistyö koskettaa Savoniassa kaikkia, vaikka siihen osallistuvat erityisesti opiskelijat ja opettajat. Työelämäläheiset toimintatavat varmistavat, että Savonian opetuksessa yhdistyvät parhaalla tavalla teoria ja käytäntö. Savonia-ammattikorkeakoulussa on myös mahdollista yhdistää huippu-urheilu ja opiskelu. Savonia on mukana Pohjois-Savon urheiluakatemiassa.

Kansainvälisyys on Savoniassa arkipäivää. Ulkomaisia korkeakoulukumppaneita on yli 30 maassa, ja opiskelija- sekä asiantuntijavaihto on aktiivista. Savoniassa voit suorittaa AMK-tutkinnon englanninkielellä kahdessa koulutusohjelmassa. Kaikki Savonian kansainväliset opintovaihtoehdot toteutetaan siten, että ne antavat hyvät valmiudet menestyksekkäälle työuralle.

www.savonia.fi