NUOREN YRITTÄJÄN TARINA:
Sieluettiverstas syntyi sinnikkyydestä ja intohimosta

Kiuruveden ja Pyhännän rajamailla yrittäjä, artesaani Hanna Haimivaara-Hämäläisen käsissä syntyy puusta paljon: tienviittoja, logoja, julkisivukoristeita. Noin pari vuotta toimineen Siluettiverstaan valikoimaan kuuluvat tilaustöiden lisäksi myös oman sarjan tuotteet. Miten nuori nainen päätyi käsityöyrittäjäksi maalaiskaupunkiin ja millaisia tavoitteita hänellä on tulevaisuudessa?
Siluettiverstas.JPG
Hanna Haimivaara-Hämäläinen esitteli Siluettiverstaan toimintaa ja tuotteita nuorille suunnatussa työllisyyspäivässä Kiuruvedellä.

Hanna Haimivaara-Hämäläinen sanoo kliseen ”jalat maassa ja pää pilvissä” olevan yrittämisessä lähellä totuutta: Perustan tulee olla kunnossa ja alkuaikojen tavoiteasetannan maltillista, mutta ilman visiota ja intohimoa siivet eivät kanna. Hänen omalla kohdallaan se tarkoitti vahvan ammattitaidon hankkimista alan koulutuksen ja työtehtävien kautta sekä yrittäjäksi siirtyessä liiketoiminnan huolellista suunnittelua.

- Yrittäjän on pyrittävä siniselle merelle. Löydettävä oma ainutlaatuinen ideansa, jolle on markkinoita, kuvailee Hanna ja jatkaa:

- Lisäksi on varauduttava kovaan työhön ja kysyttävä itseltään, onko minusta siihen paineeseen. Jos tuntuu siltä, että rahkeet ei riitä, on ammattimaisen yrittämisen sijaan tyydyttävä harrastamiseen.

Hanna Haimivaara-Hämäläinen kiittelee suomalaisen yhteiskunnan yrittäjyyden alkutaipaleelle tarjoamia tukimahdollisuuksia, kuten starttirahaa. Myös neuvontaa ja yrityspalveluja on saatavilla. Esimerkkinä Siluettivertaan saamista palveluista Hanna mainitsee työntekijän palkkaamisen Etapin palkkatuen myötä. Sellainen resurssi auttaa pääsemään seuraavalle, varmemmalle askelmalle yritystoiminnassa.

Hanna Haimivaara-Hämäläinen katsoo valoisasti tulevaisuuteen: Kiuruvedellä ja Ylä-Savossa on hyvä yrittää, kun oma osaaminen on kunnossa ja asiakkaitakin tuntuu riittävän. Töitä on niin paljon, kuin ehtii tekemään. Nuori yrittäjä arvostaa kuitenkin työn lisäksi myös muita asioita, kuten perhettään – hän haluaa antaa aikaansa myös lapselleen ja miehelleen, vaikka joskus työ meinaakin viedä paljon enemmän kuin pikkusormen.

Kerroimme Hannan ja Siluettiverstaan tarinan rohkaistaksemme työnhakijoita miettimään myös yrittäjyyden polkua - työllistämistä itsensä yrittäjänä. Kaikille yrittäjyys ei sovi, mutta joillekin se on ainoa oikea tie. Jos pohdit mahdollisuuksiasi olla tulevaisuuden yrittäjä, tarjoaa Etappi-työllisyyspalvelut Yrittäjyyden esihautomopalvelua. Suosittelemme myös Y-Paja -hankkeen yrittäjyysvalmennuksia.

 

 

Onko sinulla tarina, jonka haluaisit kertoa muille työnhakijoille? Jakamalla omat kokemuksensa voi usein auttaa muita samassa tilanteessa olevia. Etsitään yhdessä sopivin tapa kertoa sinun tarinasi - ota yhteyttä!