• Juurista ammentaen

    Juurista ammentaen

    Kaski - savolaisuuden siemenistä syntyi yritteliäs Ylä-Savo

  • Lähiruokaa Savosta

    Lähiruokaa Savosta

    Luonnontuotteiden keruuharrastus sopii koko perheelle kuntoa ja luonnontuntemusta lisääväksi harrastukseksi. Tutustu mitä kaikkea voit luonnonantimista loihtia

  • Kesän riemuja

    Kesän riemuja

    Matkusta Ylä-Savoon

KYLÄTOIMINTAA

Kylän tarinat koottu kahdeksankymmentä luvulla tehtyyn ”Aika aikaa kutakin Pohjois-Keiteleellä ” kyläkirjaan, jota voi lainata Keiteleen kirjastosta. Tiedot kirjaan koottiin kansalaisopistopiirinä.

Kylän yhteinen toiminta alkanut helmikuussa 1980 kyläkokouksessa, jossa valittu ensimmäinen kylätoimikunta ja joka on järjestäytynytkin jo samana kokousiltana. Ensiksi nimenä on ollut Kumpuselän – Sulkavanjärven kylätoimikunta, myöhemmin nimeksi muutettu Pohjois-Keiteleen kylätoimikunta. Ensimmäisenä toimintona on kartoitettu ketä ja missä asuu ja sen pohjalta laadittu kyläsuunnitelma. Suuresta lapsimäärästä johtuen esittäneet kesällä -80 koulupiirin perustamista kylälle. Ja syksyllä 1981 on koulu alkanutkin entisellä Kumpuselän koululla vuokratiloissa. Uusi koulurakennuskin saatiin 1989. Sittemmin lapsien vähentyessä koulupiiri yhdistettiin kirkonkylän piiriin ja koulu lakkautettiin 2007.

Kesällä 1981 Osuuspankkijärjestö lahjoittanut kylälle aurinkokellon kylätoimikunnan vireästä toiminnasta. Se on vieläkin entisen koulurakennuksen pihalla.

Maakunnan kylä” arvonimen muistona oleva kuikkaviiri kiinnitettiin silloisen koulurakennuksen katolle koululla maksua vastaan tarjotun isänpäivälounaan yhteydessä 1990.

Kesällä 1991 vietettiin yksi ”Keitelepäivien” päivistä Pohjois-Keiteleen ala-asteella aurinkoisessa ja helteisessä poutasäässä.

Kylätoiminnan alkuaikoina toiminta oli vilkasta. Väestön vähentyessä ja palveluiden siirryttyä pois kylältä, on toiminta vähentynyt. Nykyään kylä elää hiljaiseloa. Vuosittain kylätoimikunta kokoontuu muutaman kerran vuodessa ja järjestää pienimuotoisesti erilaisia illanviettoja.