Menestystarinoita Ylä-Savosta

Iisalmi koetaan turvalliseksi ja viihtyisäksi asuinympäristöksi..jpg

Taloustutkimuksen kuntatutkimus 2023: Iisalmessa keskimääräistä parempi asukaskokemus

Iisalmi osallistui tammikuussa toteutettuun Taloustutkimus Oy:n Kuntien Asukaskokemus 2023 -tutkimukseen selvittääkseen asukkaidensa kokemuksia kotikaupunkiinsa liittyen. Lisäksi tutkimuskokonaisuudessa selvitettiin myös vapaa-ajan asukkaiden ja yritysten kokemuksia. Tutkimus tehtiin nyt Iisalmessa ensimmäisen kerran. Vertailuryhminä tutkimuksissa on Taloustutkimuksen tietopankissa olevat muut vastaaviin tutkimuksiin osallistuneet kunnat. Asukaskokemus Iisalmessa on hieman myönteisempi kuin vertailuaineiston kunnilla keskimäärin. Myös vapaa-ajan asukkaiden kokemus Iisalmesta on positiivinen, joskaan ei aivan yhtä hyvä, kuin muissa tutkituissa kunnissa keskimäärin. Yrityskokemustutkimuksessa Iisalmen parhaiksi puoliksi koettiin turvallinen toimintaympäristö, luotettava tulevaisuus kunnassa ja helppo asiointi kaupungin kanssa.  
     

Nainen istuu metsikössä polkupyörän vieressä ja näyttää rentoutuneelta ja hyvinvoivalta

Iisalmi julistautuu maailman ensimmäiseksi kiireneutraaliksi seutukaupungiksi

Iisalmi haastaa paikalliset yritykset mukaan kiireneutraaliustavoitteeseen keräämällä työpaikoilta konkreettisia toimia hyvinvoinnin ja kiireettömän työelämän tukemiseen. Kiire-barometrilla kaupunki seuraa iisalmelaisten kokemaa kiirettä puolivuosittain.  
     

Ysaolaisten taitavasti remontoima koeasunto odottaa pian muuttavaa Jaanaa viihtyisäksi sisustettuna. .jpg

Iisalmen koeasunto on valmis ottamaan koeasukas-Jaanan vastaan

Poikkeuksellinen kevät ei ole onnistunut kampittamaan By Iisalmi –verkoston poikkeuksellista koeasumisen kampanjaa. Makkaralahdella on tehty koko kevään remonttia ja sisustustyötä, jotta Säästöpankkipalveluihin kesätöihin tuleva Jaana Kessel pääsisi muuttamaan viihtyisään kotiin heti kesäkuun alussa. Asunto näyttää toteen sekä yläsavolaisen vieraanvaraisuuden että Ylä-Savon ammattiopiston sloganin ”Antaa taidon näkyä” – Ysaon sisustusalan artesaaniopiskelijat ovat tehneet upeaa työtä. 
     

Joensuulainen oikeustieteilijä Jaana Kessel muuttaa kesätöihin ja koeasukkaaksi Iisalmeen. .jpg

Joensuulainen oikeustieteiden opiskelija koeasukkaaksi Iisalmeen - kesätyö kutsuu Säästöpankkipalveluihin.

Viime kesältä tuttu Iisalmen kaupungin ja By Iisalmi –verkoston koeasumisen kampanja herätti tänäkin vuonna runsaasti kiinnostusta. Alkuvuoden rekrytapahtumissa esitteet vietiin käsistä, ja kampanja puri myös digitaalisissa kanavissa. Hakijoita ilmoittautui yhteensä 32. Tulevan kesän koeasukkaaksi ja someviestijäksi valittiin joensuulainen oikeustieteiden opiskelija Jaana Kessel, jonka kesään tulee kuulumaan työskentely Säästöpankkipalveluissa. ​ 
     

Kättä päälle, kaupat tuli.jpg

Kättä päälle, kaupat tuli

Yritysten omistajanvaihdokset ovat usein hankalia ja ostajan löytyminen voi kestää pitkään. Tilitoimistokonkari Tuula Kauppinen ja nuori yrittäjä Miia Hynynen löysivät yhteisen sävelen alle kuukaudessa. 
     

Emme odota ihmeitä. Teemme niitä..JPG

Iisalmessa ei odoteta ihmeitä - niitä tehdään yhdessä.

Iisalmen kaupungin koordinoima, alueen yritysten ja oppilaitosten yhteinen By Iisalmi-brändityö on vienyt osaamisen paikasta kertovaa viestiä etenkin paluumuuttajakohderyhmälle tai muuten Iisalmen seudun työ- ja opiskelutarjonnan kannalta potentiaalisille henkilöille jo reilun parin vuoden ajan. Brändimarkkinointiin on kuulunut muun muassa videomarkkinointia digitaalisissa kanavissa, tapahtumamarkkinointia ja kotiseutulähettilyyteen ja paikallisten palvelujen suositteluun kannustavia kampanjoita. Tältä vuodelta eniten keskustelua on herättänyt Narinkkatorille suuntautunut seudun markkinointitempaus ja siihen liittynyt Jyri Paretskoin kirjoittama Rakkauskirje Iisalmesta poismuuttaneille. Myöhemmin kesällä lähettiin myös Rakkauskirje Iisalmen vapaa-ajanasukkaille. Tempauksilla saadaan heräteltyä myös valtakunnallisen median kiinnostusta, joten brändityöhön kuuluukin aktiivinen uutisointi alueen vetovoiman kannalta myönteisistä aiheista.