Menestystarinoita Ylä-Savosta

Lumilautailija Rene Rinnekangas

Lumilautailija Rene Rinnekangas, 16, voitti nuorten olympiapronssia slopestylessä helmikuussa 2016 Lillehammerissa.
_PK_2556.jpg

USA:ssa 2,5 viikkoa, puolen vuoden aikana kahdeksassa eri maassa…

Edellisen viikon Saksan kilpailu- ja harjoittelureissun sekä opiskelujen välissä Rene ehti piipahtamaan kaupungin tarjoamilla täytekakkukahvilla Iisalmen uimahallilla. Paikalla Renen lisäksi olivat myös vanhemmat Leena ja Arto sekä isoveli Riko. Kaupungin puolesta paikalla olivat kaupunginjohtaja Jarmo Ronkainen ja vapaa-aikajohtaja Pekka Partanen

Nuorten olympiamitalistia muistettiin kukkasten lisäksi taistelijan patsaalla, jota jaetaan ainoastaan erittäin merkityksellisistä saavutuksista. Loppuvuodesta nuorelle urheilijalle kaupunki antaa varsinainen urheiluapurahan.
- Tulin pari päivää sitten Saksasta kilpailu- ja harjoittelureissulta ja jatkan tämän tilaisuuden jälkeen Vuokatin urheilulukioon koulun penkille. Tämän vuoden puolella on tullut tasan kolme päivää varsinaista opiskelua paikanpäällä, kertoo Rene

Nuorten maajoukkueessa laskevalla Rinnekankaalla on ollut kiireinen talvikausi. Valmennus on hyvällä mallilla ja tapahtuu sekä Vuokatissa että leireillä kahden valmentajan voimin. Renen puheista päätellen myös koko maajoukkueringin välillä oleva yhteistyö pelaa hyvin. Paloisvuorta hän kehuu hyvänä harjoituspaikkana.
- Leireillä on tekemisen meininki ja porukka kannustaa toisiaan. Paloisvuori on harjoituspaikkana erittäin hyvä. Hissi on nopea ja toistoja ehtii lyhyessäkin ajassa tulemaan paljon.

Oheisharjoitteluna Rene tekee paljon telinevoimistelua ja kehonhallintaa. Kysyttäessä parhaimpia kesän skeittauspaikkoja Rene menee kerrankin vähän aikaa sanattomaksi ennen kuin tavaramerkiksi tullut hymynkare tulee takaisin.
- Nuorempana tuli paljonkin laskettua Luma -keskuksen portaita ja kaiteita…

_PK_2558.jpg
Kuvat: Pentti Koppinen