• Kokemuksia yrittäjyysvalmennuksesta

  17.2.2017 16:00

  Seuraavassa tuore kotisairaanhoito- ja kotipalveluyrittäjä Päivi Tikkanen Kiuruvedeltä kertoo yhtiökumppaninsa, Sanna Kinnusen, kanssa perustamastaan yrityksestä (Hoitopalvelu Beda Oy) sekä kokemuksistaan Y-Pajan maksuttomasta yrittäjyysvalmennuksesta.

  Sain ehdotuksen osallistua yrittäjyysvalmennukseen yritysneuvojaltamme Tuula Parkkonen-Suhoselta, jolta muutenkin olemme saaneet yrityksen perustamiseen liittyvissä asioissa arvokkaita neuvoja ja tukea. Valmennusryhmäni oli pieni, mutta sitäkin yksilöllisempi ja ilmapiiri oli vapautunut. Kouluttajan ammattitaito oli erittäin hyvä, saimme vapaasti kysyä mieltä askarruttavista asioista vaikka kesken valmennuksen. Valmennuksen sisältö oli monipuolinen ja antoi monenlaisia eväitä yrittäjänä toimimiseen.

  Perustimme yhtiökumppanini Sanna Kinnusen kanssa Hoitopalvelu Beda Oy nimisen kotisairaanhoitoa ja kotipalvelua tuottavan yrityksen marraskuussa 2016. Toimiluvat saimme Ylä-Savon alueelle helmikuussa 2017. Yrityksen suunnitteluvaihe kesti useita kuukausia, jolloin istuimme päät vastakkain tietokoneen ääressä ja pohdimme asioita. Pitkästä sairaanhoidollisesta työkokemuksestani ja johtamisen koulutuksesta oli runsaasti hyötyä suunnitteluvaiheessa.

  sanna_ja_paivi.jpg
  Kuvassa vas. Sanna Kinnunen ja Päivi Tikkanen, Hoitopalvelu Beda Oy:n yrittäjät.

  Yrittäjyys on ollut haaveeni jo kauan, ja olemme molemmat yrittäjähenkisiä ja valmiita käärimään hihat oman yrityksen menestymiseksi. Yrityksemme johtotähtenä on ihmisen aito kohtaaminen, läheisyys ja ammatillisuus, sekä kuntouttavaan viriketoimintaan panostaminen. Otamme käyttöön digitaalisen viriketoimintapalvelun, Sävelsirkun. Ja hyödynnämme sen monipuolista sisältöä kotihoidon arkityössä.

  Yrityksessä työskentelee yrittäjien lisäksi hoiva-avustaja Iida Vänttinen, joka kouluttautuu oppisopimuksella lähihoitajaksi työn ohessa. Olemme sisustaneet mukavat toimistotilat Kiuruveden keskustaan Kirkkokatu 2:en, ja meillä on hyvä fiilis tehdä siellä töitä. Suosittelen yrittäjyysvalmennusta kaikille yrittäjyydestä kiinnostuneille.

  Päivi Tikkanen
  Hoitopalvelu Beda Oy
  www.hoitopalvelubeda.fi
  www.facebook.com/hoitopalvelubeda

 • Y-Pajan kuulumisia

  31.10.2016 11:30

  Y-Pajan syksy on ollut vilkas ja vilkkaana se myös jatkuu, tässä hieman kuulumisia projektipäällikön näkökulmasta.

  Y-Pajan toiminta on ollut käynnissä nyt kolme kuukautta, ensimmäinen kuukausi meni täysin paperitöiden parissa kun hankkeeseen kilpailutettiin koulutuspalvelujen toteuttaja – yrittäjyysvalmennuksen ja ryhmätoiminnan toteuttajaksi valittiin Anakom koulutus- ja valmennuspalvelut, lisäksi koulutuspalveluja täydentää henkilökohtaisen mentoroinnin osalta Savonia-ammattikorkeakoulu.

  Syyskuu aloitettiin yrittäjän päivän kahvien merkeissä, samalla esiteltiin Y-Pajan loppuvuoden tulevaa toimintaa; yrittäjyysvalmennusryhmät, teemaluennot ja yrittäjäklubi – toiminta. Syyskuun aikana kontaktoin toiminta-alueen yhteistyökumppaneita; kuntien elinkeinoelämästä vastaavia henkilöitä, muita hankkeita, ammatillisen koulutuksen tahoja, yrittäjäyhdistyksiä sekä muita yhdistyksiä jotka yrittäjyyden parissa työskentelevät. Samalla tein markkinointityötä ensimmäisen yrittäjyysvalmennusryhmän aloittamiseksi ja syyskuun lopussa pääsimmekin aloittamaan Y-Pajalla ensimmäisen yrittäjyysvalmennusryhmämme joka kokoontuu päiväryhmänä pääasiassa tiistaisin ja keskiviikkoisin. Ryhmässä on kaikkiaan 10 innokasta yrittäjyyttä kohti pyrkivää henkilöä, osalla on liikeidea jo kirkkaana mielessä ja osa jäsentelee ajatuksiaan yrittäjyydestä. Tämän päiväryhmän valmennus on jatkunut läpi lokakuun ja päättyy marraskuun lopussa.

  Yrittäjäklubi –toiminta on myös käynnistynyt alle 3 vuotta toimineiden yrittäjien osalta ja ensimmäinen tapaaminen on takana. Tapaamisessa syntyi iltakahvien äärellä hyvää keskustelua ja uutta verkostoa saatiin aikaan, lisäksi tapaamisia vahvistetaan omalla Facebook-ryhmällä jossa keskustelua voi jatkaa ja siellä voi jakaa linkkejä ja vinkkejä kiinnostavista aiheista. Pidempään toimineiden yrittäjien yrittäjäklubi –toimintaa ei ole vielä saatu käynnistettyä mutta voin lämpimästi suositella tätä kaikille yrittäjille – tämän toiminnan kautta saa vertaistukea, tietoa, yhteistyökumppaneita ja mahdollisesti myös uusia asiakkuuksia.

  Loppuvuosi on Y-Pajalla lähes yhtä vilkas kuin erään valkoparran pajalla Korvatunturilla, nimittäin tulossa on seuraavaa:

  7.-10.11. Y-PAJAN TEEMAVIIKKO; VALMIIN LIIKEIDEAN HYÖDYNTÄMINEN

  MA 7.11. klo 17.30-20.30 - jälleenmyyjä -yrittäjyys, paikalla jälleenmyyjä -yrittäjiä hakevia tahoja (mukana mm. HomCare Finland, Nu Skin)

  TI 8.11. klo 17.30-20.30 - franchising -yrittäjyys, paikalla franchising -yrittäjiä hakevia tahoja (mukana mm. paikallinen franchising-yrittäjä Kari Riihola kertomassa omista kokemuksistaan, R-Kioski, Habita LKV)

  KE 9.11. klo 17.30-20.30 - yleisluento aiheesta

  TO 10.11. klo 17.30-20.30 - jatkajaksi yritykseen, paikalla jatkajia etsiviä yrityksiä (mukana mm. Senior Shop)

  Yrittäjä; haluatko etsiä itsellesi jälleenmyyjä- tai franchising -yrittäjää? Vai haluatko löytää yrityksellesi jatkajan? Ota yhteyttä joko puhelimitse 040 632 5588 tai sähköpostilla jukka.vattukallio@iisalmi.fi ja tule rohkeasti mukaan!

  17.11. klo 8.00-10.00, Y-Pajan yrittäjäaamu
  Muutoksia toiminimi- ja henkilöyhtiöiden verotuksessa v. 2017, luennoijana Tapio Hintikka, Verohallinto

  8.12. klo 7.30-10.30, Y-Pajan yrittäjäaamu
  Ajankohtaista asiaa kirjanpito- ja osakeyhtiölaista, luennoijana Jere Niskanen, KPMG

  Edellä mainittujen tapahtumien lisäksi Y-Pajalla on yrittäjyysvalmennus- ja yrittäjäklubi -toimintaa. Lisätietoja näistä löydät Y-Pajan kotisivujen lisäksi Facebook-sivuilta (https://www.facebook.com/YPajahanke/).

  Yrittäjyys-terveisin,
  Jukka Vattukallio